Oruç için beslenme kılavuzu
Oruç tutarken dikkat edilmesi gereken önemli temel noktalar bulunmaktadır. Bunlara uymak Ramazan ayını sağlıklı geçirmenizi sağlayacaktır.
* İftarda orucunuzu açarken aceleci davranmayın. Hızlı yemeyin. Yiyeceklerinizi iyice çiğneyin.
* İftara çok yağlı-tuzlu olmayan bir çorba ile başlamakta yarar var. Ardından hafif bir zeytinyağlı yemek veya salata yiyebilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra ana yemeğe geçebilirsiniz.
* Ağır, hamur işi yemeklerden, böreklerden, kızartılmış yağlı yiyeceklerden, şeker, yağı çok tatlılardan uzak durmanız tavsiye edilir.
* Tatlı tercihinizi sütlü hafif tatlılardan yana kullanın. Güllaç, kazandibi, muhallebi, sütlaç gibi tatlıları seçmek daha akılcı olacaktır.
* Tatlı ihtiyacınızı meyve yiyerek de karşılayabilirsiniz. Karpuz, incir ve üzüm tüketebilirsiniz ancak bunları da fazla abartmamaya çalışın.
* Mümkünse meyve veya tatlı keyfinizi ara öğün gibi düşünerek, teravih namazı sonrasına bırakabilirsiniz.
* Sahura mutlaka kalkın. Sahurda da hafif, hazmı kolay, tam gıdalardan oluşan yiyecekler tüketin.
* İftardan sahura kadar bol su için. Bir şeyler içme keyfinizi çay, ayran, maden suyu tüketerek zenginleştirin.
* Kahveyi mümkün olduğu kadar az tüketmeniz önerilmektedir.
* Kahveyi mümkün olduğu kadar az tüketmeniz önerilmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder