Responsive Banner design
Home » » WordPress Yeni Sayfa Ekleme ve Sayfa Düzenleme Ayarları

WordPress Yeni Sayfa Ekleme ve Sayfa Düzenleme Ayarları

WordPress kullanıcıları için sayfa ayarları, yeni sayfa ekleme ve varolan sayfaları düzenleme ile alakalı bilgilendirmeler yapacağım. Eminim birçok kullanıcı bu konuda bilgi sahibi ancak bu anlatım yeni başlayanlar yada kendini geliştirmek isteyen arkadaşlarımıza yönelik olacak.
WordPress sayfamıza giriş yapıyoruz öncelikle (siteadresi/wp-admin yada siteadresi/wp-login.php ile giriş yapın)
Sol tarafta aşağı doğru menüler göreceksiniz, burada Sayfalar başlığına tıklarsak varolan sayfalar karşımıza çıkar.
resmi büyütmek için tıklayın
resmi büyütmek için üstüne tıklayın
Resimde gördüğünüz sitemizde bulunan sayfalardır. Her bir sayfa birbirinden bağımsız olarak yer alır, kendi başlığı, anahtar kelimeleri ve sayfa uzantısı vardır. Değiştirmek istediğimiz sayfanın üzerine tıklayarak istediğimiz güncellemeyi yapabiliriz.
Yeni Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır?
Bunu yine Sayfalar başlığı altına yer alan Yeni Ekle seçeneğine tıklayarak yapabiliriz. Anlatımdan çok resimle bilgi vermek hem sizin hemde benim açımdan daha kolay olacaktır.
resmi büyütmek için üzerine tıklayın
resmi büyütmek için üstüne tıklayın
Burada sayfa uzantısında Türkçe karakterler kullanmayın ve kelimeler arasında boşluk bırakmayın. Uzantısı sonrası .html yada diğer bağlantı tipleri için Kalıcı Bağlantı Ayarları sayfamızı inceleyin.
Eğer sayfa başlığınızın site içinde ve arama motorlarında farklı isimlerle çıkmasını istiyorsanız All in One Seo gibi bir eklenti yüklemeniz gerekmektedir. Böylece sayfa başlığını örneğin İletişim yaparken, arama motorlarında bu sayfanın Bize Ulaşın gibi çıkmasını sağlarsınız.
Sayfanıza gerekli ayarları ekledikten sonra sağ tarafta bulunan Yayımla butonu ile sayfayı aktif etmiş olursunuz.
Dilerseniz sayfayı taslak olarak kaydedebilir, yada sayfayı şifreleyebilirsiniz, bunu yapmak için yine sağ bölümde, Yayımla butonun olduğu alandan yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.