Responsive Banner design
Home » , » Laptopu Televizyona Nasıl Bağlarım

Laptopu Televizyona Nasıl Bağlarım

Merhaba. En sevdiğiniz oyunu yada en sevdiğiniz diziyi internetten bulup dizüstü bilgisayarda izlemek yerine televizyona bağlayarak hem oyunu daha büyük bir ekranda oynayabilirsiniz hemde dizinizi izleyebilirsiniz. Peki bu nasıl olacak ? Bu sorunun cevabını bugün sizlere açıklayacağız. Öncellikle bu işlemi 2 şekilde yapabiliyoruz. Birincisi WGA girişi ile bağlamak ikincisi ise HDMI girişi ile bağlamak. Bunların ne farkı var diye soracak olursanız. WGA girişi ile bağlandığınız zaman sesi pcden alırsınız ve görüntü kalitesi daha düşük seviyede olur. HDMI kablosu ile bağlanırsanız hem sesi televizyondan alırsınız hemde HD kalitesiyle pcden görüntüyü aktarabilirsiniz. Zaten çıkan televizyonların hepsinde HDMI girişi bulunuyor bu sayede kaliteli bir şekilde görüntüyü aktarabilirsiniz.
hdmı kablosuyla pc bağlantısı
hdmı kablosuyla pc bağlantısı
Şimdi bu işlemi nasıl gerçekleştireceğiz onu anlatalım. İlk olarak ihtiyacımız olan HDMI kablo, TV ve Laptop. İlk olarak HDMI kablomuzun bir girişini TV arkasındanki HDMI girişine takıyoruz. Daha sonra diğer ucunu laptopdaki HDMI girişine takıyoruz. HDMI girişi USB girişine benzer fakat biraz daha oval bir şekilde girişi bulunur rahatça yan taraflarda bulabilirsiniz. HDMI kablonuzun uzun olması işlemlerinizi daha kolay yapmanıza imkan sağlayacaktır. Kabloları gereken yerlere taktıktan sonra görüntü direk tv yansımıyor. Bunun içinde gerekli ayarları yapıyoruz.
laptopu tv hdmi ile bağlama
laptopu tv hdmi ile bağlama
Mesela Televizyonda 2 tane HDMI girişi varsa HDMI 2 seçmemiz gerekiyor. Kumandadan Source tuşuna basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Normal şartlarda gerekli portu seçtikten sonra görüntü direk gelir. Fakat görüntü gelmediyse eğer bilgisayardan Windows tuşu ve P tuşuna basıyoruz. Orda çıkan seçeneklerden Çoğalt kısmını seçiyoruz. Çok basit bir şekilde bilgisayarımızı televizyonumuza bağlamış oluyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.